15 oktober 2013

Vaccinationsfeber och funderingar

Tullan var helt klockren på gårdagens vaccinationsbesök på Bvc, vilket också var hennes sista. Hon gjorde inte en min, inte minsta lilla ryck, bara satt rakt upp och ner på stolen. Så duktig!! Men så kom febern som ett brev på posten. I morse när det var tid att gå till fsk hade hon fortfarande lite feber, men 10:30 var hon helt feberfri och frisk. Så vi har haft en lugn och mysig ledig dag hon och jag när Valter varit på fsk.

När Tullan har lekt själv på rummet har jag funderat lite kring det där med självinsikt. Att ha självinsikt är att uppfatta sig själv på ett realistiskt sätt.  Att vara medveten om sina brister och tillgångar och hur ens beteende påverkar omgivningen. Alltså att känna sig själv!  Ju bättre man känner sig själv, desto bättre förberedd är man på att möta nya utmaningar och möjligheter i framtiden.
   Men för att lära känna sig själv behöver man väl umgås med sig själv?  Men om man aldrig tillbringar tid med sig själv, eller tid med andra då man får ifrågasätta sina värderingar, kan man då ändå hitta sig själv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar