28 oktober 2013

Hej igen måndag!

Vad veckorna går fort! Redan måndag igen, snart är det helg ;)
Apropå helg så har vi jobbat hårt i helgen. Inte fysiskt utan mer med huvudet. Vi har varit ute vid stugan och slagit våra kloka huvuden ihop. Vi trodde att vi hade en något sånär plan, fram tills dess att Mattias tog med sig en laser från jobbet och vi började mäta ut höjder kring platsen för huset. Och plötsligt stod vi på ruta ett igen. Ögonmått hade vi tydligen inget att lita på...
Så vi började för sjuttiåttonde gången att flytta på huset. Det tog från fredag till söndag innan vi landat på en skapligt ok plats med ok läge, ok fyllning och ok gårdsbild. Det är inte bara en sak att tänka på.
 Troligtvis, just nu i alla fall, är det ungefär så här utsikten från köket kommer att se ut. Men som sagt, vi får se! För att inte behöva fylla så mycket så att huset riskerar att sätta sig kan det inte höjas mer än så här. Vi kommer att se stall och ovansidan av ridbanan men inte hela ridbanan och hagarna så mycket som jag önskat...
Under de dagar och timmar vi vankade av och an på gården, stötte och blötte och stundtals fick en sån där irriterad högre ton till varandra, då vi har riktigt svårt att få ihop alla måsten, så roade Valter sig med sina leksaker. Tullan var som tur var hos farmor mestadels.

Som tur var så var jag hästvakt över helgen och kunde fly till stallet några gånger om dagen. Jag fick till och med till en härlig ridtur med Tessan, vilket var uppskattat av oss allihopa.
 
Och så var det plötsligt måndag igen!

Jag och ungarna åkte till stugan och hade picknick i dag. Det är så härligt att bara vara där och låta timmarna flyta iväg.

Berra gillar ju också såklart att vara där. Extra bra blir det när man dessutom bjuds på lite smörgåskanter och kexsnuttar!

Gården sett från "stallet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar