8 september 2014

Måndag igen!

Så har ytterligare en helg passerat och vi står åter inför en ny vecka med nya utmaningar. Under helgen har jag vårdat Bönis som visade sig ha en hovböld. Dessutom har Calle visat sig vara så pass dålig att det inte finns så mycket att göra för honom. Och inte nog med det, lilla Pigge har fått fång och diagnos cushing. Cushings sjukdom drabbar framför allt äldre hästar. Vanligaste orsaken är en hormonproducerande tumör i hypofysen. Det är tyvärr svårt att bota dessa hästar, men man kan i flera fall minska symptomen med en särskild medicinering, vilket kan göra att hästarna kan må bra och leva vidare ett tag till.
Ska man ens fundera på att ha häst igen känner man i dessa lägen.

Bönis med läckert omslag!

Men helgen har inte bara inneburit hästtråkigheter. Vi har som vanligt hunnit med lite softande vid stugan. Och den lilla bondgrabben Valter pular med sina maskiner och bilar.
I lördags var vi på Jädersbruksdagarna där Tullan provade att gå på vatten. Eller snarare krypa på vatten i en stor bubbla.
Själv hade jag det gott i solen med systrarna Toftling med döttrar.
I går var vi och firade kusin Melker som fyller år i dag. Melker är lite av en favorit hos Tullan och det är kul att se dem tillsammans. Att träffa Nadja och se att hon mår bra är också härligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar