5 januari 2014

Potentiella umgåsmänniskor

För en tid sedan var vår familj på en tillställning där vi hamnade vid samma fikabord som en annan familj. Föräldrarna var i min och Mattias ålder, barnen var i Tullan och Valters ålder, de bodde på landet, hade hästar, rustade sitt hus, för vilket år i raden kom de inte ihåg, han höll på med jakt o.s.v. Vi hade en riktigt trevlig pratstund och massor gemensamt. När vi var på väg därifrån sa Mattias att "de var ju potentiella umgåsmänniskor!" Och ja, det var de faktiskt, men jag frågade samtidigt när vi skulle hinna umgås med dem när vi inte ens hinner umgås med de vänner vi redan har.
   Det är något man verkligen märker så här i juletid, när man är ledig och ska hinna med allt man inte hinner med annars. Man hinner ju inte hälften av det man tänkt ändå, trots att man delar upp vissa dagar och träffar flera på samma dag. Andra dagar behöver man ta det lugnt, och vips så är ledigheten slut och en hel hoper av människor man tänkt träffa är oumgåsta...
   I går var vi i alla fall hos Elin, Linus och Fredrik som nu är sambos. Sedan skulle vi fått besök på kvällskviskten, men det blev avbokat p.g.a. sjukdom, så Mattias kom med den strålande idén att vi skulle gå på revy. Så vi lämnade ungarna hos mormor och morfar och var lite kvällskulturella. I dag är det Annie och Hannahs födelsedagar så vi kalasar hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar