20 juni 2015

Midsommar

Midsommarafton är avklarad. Några regnstänk och en kylig förmiddag byttes mot sol och en strålande fin dag och kväll på många sätt. Självklart innehöll den midsommarstång, dans, god mat och underbara människor. Men sen provade jag faktiskt en annan midsommar-detalj för första gången. Jag gav mig på snapsen!
Ibland måste man vidga sina vyer ;)
Dagen tillbringades vid vackra Hjälmaren med Nettan och hennes släkt. Där smyckade vi stång, dansade så vi blev varma, åt så vi blev mätta och mer där till, och så snapsen förstås. Promenerade i naturen med utsikt över Hjälmaren gjorde vi också. Fram mot kvällen styrde vi kosan in mot stan och grillade. Nettan med familj följde med och Ulrika med familj tillkom.
Det blev en lugn och trevlig kväll på altanen.

Här dansar vi runt midsommarstången. Och eftersom det var jag som dansade med barnen så var Mattias, för en gångs skull, tvungen att vara fotograf. Han lyckades väl skapligt... Tack för hjälpen kära man ;)
Barnen roade sig mer än gärna  vid vattnet. Varför de inte badade? Det kanske inte behöver någon närmare förklaring sommaren 2015...
Midsommarbarn!

Barnmat!
Ungarna fick käka först. För deras del blev det hamburgare med bröd. Och sen lek till sent in på kvällen.
Vi vuxna fick sen sitta i skaplig lugn och ro på altanen. Någon trädgren gick av, ett finger kom i kläm och lite vanligt kiv var det ända avbrotten som blev. Dessutom fick vi kvällssol på oss och kunde sitta ute mycket längre än de flesta dagar denna sommar.
Så summeringen av midsommar 2015 blir: väl godkänd!
Tack kära vänner för det :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar