15 juni 2015

Studentens lyckliga dag!

Så kom den äntligen, studenten! Dagen alla längtar till, då det är fest, skratt och party hela dagen lång. Här hemma började dagen kl 7:30 med champagne-frukost och detta muntra gäng. När både mat och diverse drickbart inmundigats, bar det av till skolan. Och det undgick nog ingen granne att det var ett glatt gäng studenter som passerade då tutor tjöt, sång skrålade och ljudvolymen var ovanligt hög. Som sig bör när man tar studenten.
Sen var det dags för Tullan att avsluta förskoleklass. Med sång för oss föräldrar och tåg till kyrkan tillsammans med hela skolan blev denna dag även en minnesvärd dag för Tullan också. Nu väntar sommarlov i evigheter, mätt i barnamått, innan lilltösen blir stor och börjar skolan på riktigt.

Efter att vi firat av fröknar och sagt hejdå till klasskompisarna gick vi för att äta lite välbehövlig mat. Att fira tar på barnakrafter, speciellt när det är ca 25 grader varmt för första gången detta år. Och just som vi sitter på uteserveringen mätta och belåtna kommer studenttåget och drar förbi med våran glaá Johan på väg till kyrkan.
Efter 20 minuter var han ute i friska luften igen. Den här gången inte längre som studerande, eller elev på någon skola. För han hade tagit studenten, ja han hade tagit studenten....
Självklart var en mycket rörd och känslosam, men mycket stolt mamma på plats.
Sen var det dags för den traditionella flakåkningen. Johan var på topp och fick säkert hela flaket att hoppa helt själv. Han valde dock att stå så att det var oundvikligt att inte få med den, något opassande texten, på bild. Men vad sjutton, det är ju studenten ;)
Sen hör det ju till att man faktiskt ger familj, släkt och vänner möjlighet att fira en student hemma för några timmar. Dock fanns det tydligen viktigare saker att hålla koll på än att hela tiden förevigas på bild.......
Kallskuret och potatisgratäng stod sedan länge på matönskelistan inför dagen. Men det blev även diverse godheter med mer efterättskaraktär som serverades när Johan tillbringade några timmar hemma.
Och stundtals hade han faktiskt ro att sitta ner och umgås med sina gäster.
Men så blev det dags att ge sig av för att riktigt ordentligt fira att studenten verkligen är avklarad.
Vi övriga familjemedlemmar lämnade huset med allt innehåll hals över huvud och flydde till landet för lite lugn och ro de sista kvällstimmarna. Studenten rumlade sedan in lagom tills vi andra vaknade dagen därpå.
Även om dagen flöt på bra och allt faktiskt klickade perfekt, så är jag ganska nöjd med att vår nästa student dröjer en så där 12år :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar