15 december 2013

Gaahh...

Jag och Mattias har länge sett fram emot dagen i dag. Ritningsdag! Alltså vi har varit hos våra rara vänner byggnadsingenjörerna Larsson och Sandra för att börja göra min provisoriska ritning till en äkta professionell byggritning. Men dagen blev inte som vi tänkt oss. Vi fick information om att vi måste flytta huset 8 meter bakåt för att följa brandsäkerhetsföreskrifterna. Annars kunde vi lösa det med några "specialväggar" i huset, längan och lillstugan. Vi pratade även om VA-ritningar, el-ritningar och annat nödvändigt som måste göras innan bygglovet kan godkännas.
   Plötsligt kändes allt så stort och besvärligt, så långt bort och så mycket jobb innan vi är där. Och vi påmindes om våra drömmar och ambitioner om Kristinelund. Att vi gjorde allt färdigt inför bygget med de bästa av ritningar, och sen bara tog slut. Var tvungna att ge upp. 
  Så i eftermiddag/kväll har vi bollat tankar om vad vi tror att vi orkar med, och om vad vi är villiga att offra för att få det vi, i alla fall tror, vi vill ha. Vilka alternativ det finns, och vad som är det viktigaste. Vi kom inte fram till något i dag. Tills dess att vi vet ska vi ta en liten paus! Kanske några dagar eller kanske några veckor. Vi får se! Facit tas gärna emot om det finns någon som har det ;)
Lite tokigt att trailer till grävmaskinen är beställd och likaså grus till grunden. Men en paus är viktig just nu! Kanske vi får användning för gruset och grävmaskinen ändå...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar