23 juni 2013

Midsommarhelgen

En alldeles underbar midsommar har passerat. Den började i Gällersta utanför Örebro hemma hos min moster tillsammans med min kusin Hannah och hennes söner i solen på torsdagseftermiddagen.  
Vi bjöds på hemmagjord glass och melon i trädgården utanför den lilla stugan min moster byggt helt själv. Hon är en duktig självlärd snickare som byggt flera bodar runt om stugan.
Valter fick en lekkamrat i hunden Theo, och de lekte länge med varandra tills det blev dags att åka vidare. 
Färden gick till Mofalla utanför Hjo där Sandra och Larsson köpt sig en "sommarstuga"... Eller jag skulle mer kalla det en villa med generösa utrymmen. Men allt är ju relativt! Här syns den vita "stugan" i alla fall.
Vädret var kanon på midsommarafton och barnen roade sig vid gungorna mest hela tiden. Vi vuxna kunde bara slappa och ta det lugnt.
Vi åt både frukost, midsommarlunch och jordgubbar och grädde ute i trädgården. Hade det varit dåligt väder kunde vi ha suttit i "stugans" matrum, där hade vi också fått plats...

Fram emot eftermiddagen på midsommaraftonen tog vi bilarna och åkte för att delta i riktigt midsommarfirande. Där fanns både hästar och kor och härliga skogsvägar att promenera på.
Efter en händelserik dag tog det ett tag innan barnen varvade ner och somnade, men när de väl sov fick vi lite tid för att prata -vilket vi gör väldigt bra tillsammans med Sandra och Larsson. Plötsligt var kl. 01:32 och vi kände oss tvungna att avsluta våra djupa samtal för att ladda inför midsommardagen.

Kl. 06:45 började en något mulen och lite kyligare middsommardag för oss i Mofalla. Vi begav oss in till Hjo och lekte lite i Hildas favorit park.
Barnen roade sig och hade kul. Mattias och Larsson roade sig också på sitt lite speciella sätt. Man kan nästan säga att de blir som barn när de kommer ihop.
När det var dags att lämna lekplatsen smet Sandra och Larsson i förväg mot hamnen och passade på att kramas lite i den fina parken innan vi andra hann ikapp. De vackra omgivningarna inbjuder verkligen till kramar.
Tittar man riktigt noga så kan man se par som kramas både här och där.
Hjo är en fin stad med fina parker, båtar och vatten, men de har även en hel del fina trähus att njuta av. Det här huset har inspirerat Sandra och Larsson till samma färgsättning på deras villa i Örebro.

Efter en god lunch på restaurang Bryggan i Hjos hamn, sa barnen hejdå till vattnet, änderna, Hilda, stugan och gungorna, och vi styrde bilen hemåt efter en underbar och oförglömlig midsommar i Mofalla/Hjo.

Väl hemma fick vi kvällsbesök av min yngsta bror, Jonas och han flickvän Elina. Vi har aldrig träffat henne tidigare trots att de varit ett par i ett halvår och säkert mer än så. Men den som väntar på något gott... Elina blev mycket väl godkänd av barnen. Kanske det var ömsesidigt då Elina och Jonas spontant ramlade in här i dag också?!
Besöket blev dock inte så långt eftersom vi var på väg till Lindesberg för att hämta Berra som varit hos Sussie över midsommar. Han hade haft det superbra, och när vi åkte hem för att ta emot Johan som snart skulle komma hem från sin midsommar-semester med flickvännen, tog vi en tripp förbi "vårat" Kristinelund.
Midsommarhelgen är till enda för detta år. Men i morgon är en ny dag! Jag är otroligt förväntansfull över vad morgondagen kan ha att erbjuda...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar