19 maj 2013

Helgsummering

Valter har verkligen kommit på det här med böcker nu. Han läser själv, och vill att man ska läsa för honom. Tullan som fått en lite för tidig present ägnar mycket tid åt sin Hjalmar. De kan sitta i soffan i 20-30 min och bara mysa. 
I fredags åkte vi till Mia och Gustav då vi sedan länge bestämt att vi skulle ses tillsammans med Elene, Jimmy och Elias där. Vad vi inte hade räknat med var att vi skulle få ett underbart kanonväder. Men det gjorde ju bara något bra ännu bättre. 
Självklart blev det besök hos både fåren med sina lamm och tuppen, hönsen och de skapligt stora kycklingarna. Tullan skulle såklart gosa med dem.  
Sen var det dags för grillning. Elene är sällskapets grillmästare, och visst gör hon sig fint där vid grillen med sin runda mage och den vackra utsikten?!! Mia och Gustav vaknar till den här utsikten varje morgon efter att de byggt till ytterligare ett sovrum åt just det här hållet. 
Efter mycket gott grillat blev det paj och tårta. Kvällen blev oplanerat lång men också otroligt trevlig, varm och somrig :) 
I lördags hade vi bjudning för släkt som ville fira Valter och Tullan. Det blir så mycket smidigare så eftersom barnen fyller så tätt och vi har många andra födelsedagar i maj. Valter och kusinen Elvira, 8 månader yngre,  börjar hitta varandra och hade riktigt roligt tillsammans.
Och trots att Valter fick flera grävmaskiner och traktorer under lördagen, och Tullan var på ridskolan och red behövde vi mätta traktor och häst behovet lite till under söndagen. Då åkte vi ut till Pigge och Pigge och Valter fick kika på traktorn och rida något varv i paddocken. Tullan fick rida båda hästarna och prova lite hjälper. 
Tullan vill prova mer och mer i stallet, och i dag kratsade hon alla 4 hovar på vita Pigge och framhovarna på bruna Pigge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar