13 april 2014

Fortsatt härlig helg

Ja, den här helgen har vi bara njutit och haft det härligt. I går, lördags var Mattias och Johan på utbildning på körskolan under förmiddagen. Jag och barnen roade oss i stan på påskmarknad. Vi gick till museet och målade påskteckningar, klappade hästar på stan och handlade marknadsgodis såklart. När vi började frysa gick vi in på biblioteket och läste och lånade både böcker och skivor. Sen var det dax att gå hem för Mattias och Johan var färdigutbildade. 
Efter en lördagslunch packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Örebro och barnbarnet Linus, som fyllt hela sex år! Gissa om jag blev glad när vi kommer dit och ska fira Linus och det första jag får är en kram och en stor puss på kinden av godingen :) Förutom fika och tårta som Elin bakat så gott, blev det både inne och utelek för ungarna.

I dag gick färden till Lindesberg där vi var bjudna på frukost hos Mia och Gustav. Vi vuxna njöt av god frukost och härliga samtal i det nyrustade köket, och kunde ha suttit där mycket längre om inte ungarna tjatat om att få gå ut och titta på höns, får och traktorer.
Så vi pallrade oss ut och började hos hönsen.
 Inne i ladugården hittade Tullan en kelig bagge som hon fattade tycke för. Lammungarna som fick oss andra att smälta, var inte alls lika intressanta tyckte Tullan. 

Valter var minst sagt lycklig när han fick sitta i traktorn.
 Ännu gladare blev han när han fick KÖRA traktorn tillsammans med Gustav och sedan pappa. Han rattade runt en lång stund inne i "norra hagen".
 Tullan passade på att mysa med Mia medan Valter körde traktor.
 Sedan blev vi lite frusna och gick in i fina köket igen. Jag tog en bild på Mattias också eftersom han matchade den nya kökstapeten (vilket inte riktigt syns lika bra på bild).
Innan vi lämnade Torphyttan och Mia och Gustav, fick vi med oss dessa fina dagsfärska ägg. Och för er som tror att äggen är färgglatt målade inför påsk, så kan jag säga att ni har fel. Helt naturliga är de!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar