30 april 2014

Valborg, då går tankarna till hästarna.

Min älskade Zigge skulle ha blivit 25år i dag.

 Såå fin och såååå saknad!!!
Donna, mitt och Magnus lilla projekt som nu finns på Lövsta stuteri fyller också år i dag. Hon blir så mycket som 8 år!
 Donna som ung hemma i våran paddock.
 Zigge och Donna travar runt ridbanan en sommarkväll.
Jag gillar den här bilden på Zigge. Den är från vår sista tävling tillsammans...

<3 nbsp="" p="">

Hittade en film på Donna...



En liten tjej med mycket attityd!!!

29 april 2014

26 april 2014

Ovisst om häst, trots trevligt sto.

I går var det Bönis tur. Ett 17 årigt korsningssto på 153cm. Vad gäller Bönis så är det på lite andra premisser, hon är nämligen inte till salu...


Bönis var dock ett mycket lungt, trevligt och väluppfostrat sto. Inte alls som de tidigare jag tittat på, som verkar ha fått göra precis som de själva ha velat. Bönis var dessutom trevlig och okomplicerad att rida. Men jag bestämmer mig inte förrän jag varit i Karlstad och tittat på denna valack.--->

24 april 2014

Mera hästar, men inget napp.

Jag har varit och tittat på ytterligare en häst. Även detta ett halvblodssto. Karisma är 15 år, 165 cm i mkh och av den äldre, lite grövre varianten av halvblod. Men nej, det klickade inte den här gången heller.

Jag får leta vidare!

Påsken 2014 i några bilder

Gården börjar bli grön!
På långfredagen bara var vi, hela dagen, och njöt av lantlivet. Krattade, lekte, pysslade och umgicks.
Vår lilla stuga!

På Påskafton var det ägg-letar dags. Och visst hade Påskharen varit och gömt några ägg lite här och där. Sen satte sig Tullan och Valter och smaskade på innehållet vid en av friggebodarna.

Promenad och upptäcktsfärd blev det när godiset började sina. Här hittade vi ett vattenhål mitt i skogen som både barnen och Berra tyckte var roligt.

En hel del teater blev det för min del i Påsk också. Övning mellan 12-17 både Påskdagen och Annandagen.
Som tur var så kom lite släkt upp till stugan på Påskaftonskvällen. Lillbrorsan Jonas och hans Elina hade jag missat helt annars. Men det var trevligt att även föräldrarna och svärföräldrarna kom på grill. Vi raddade upp oss efter stugväggen i kvällssolen och mös.
På Påskdagen hann jag träffa övriga syskon med fam. en sväng på kvällen. Många ungar har det kommit att bli :)

Valter som lärde sig cykla på påskaftonen rastade hela släkten under Påsken. Här är det morbror Andreas som är cykelvakt.
Annandags kvällen spenderade vi även den uppe vid stugan. 
Jag och Mattias krattade gräsmattor och rensade i rabatter.
Ungarna lekte i sandhögen.
En helt underbart fin Påsk har det varit, 2014.

17 april 2014

Oj vad nära!

Ibland bara klickar det och man blir störtkär på en gång. Så blev det med denna vackra madam. Jag provred henne i måndags och kände en härlig samhörighet. Fixade boxplats samma kväll och åkte för att ta henne med mig hem i eftermiddags.

Men jag ville ändå testa lite mer med henne nu när jag var där en andra gång. Se henne med andra ögon liksom... Och tyvärr, eller kanske var det tur, upptäckte jag saker jag inte sett första gången när jag var där i den plötsliga blixtförälskelsen. Så efter att jag motvilligt insett att objektet för min förälskelse säkert skulle kosta mig mer bekymmer än glädje, lämnade jag henne i hagen och åkte.
Tänk att jag kunde ha varit hästägare nu.... Men det är jag inte! 

Så var det Påsk

De här söta påskungarna lämnade jag på dagis igår. Det var deras sista dag på dagis innan deras påskledighet. I morse fick jag slita mig ifrån dem för att åka till jobbet, medan de var hemma med Mattias och låg kvar i sängen.
Men det var inte fy skam att komma till jobbet. Jag fick fina påskpresenter från kollegorna. Och sedan var det ju bara halvdag i dag.

14 april 2014

Ops...

Ni kan inte tänka Er vad som kan hända en helt vanlig måndags kväll...
Men ibland bara blir det. Och det ena leder till det andra... Vart leder detta???
Fortsättning följer!

Ska man inte ropa hej...

...förrän man är över bäcken? Nej visst ska man inte det, men det är väl egentligen inte fel att ta ut segern i förskott. På så sätt får man ju i alla fall vara glad en gång. Kanske till och med två :)
I dag hade vi i alla fall ute Anticimex för en utvärdering av svampen på huset. Han trodde med all sannolikhet inte att det var hussvamp. Men för säkerhets skull ska vi göra en analys av den. Men trots att inget klart besked är givet kände jag en otroligt stor lättnad ändå. Han trodde inte att det var!
Stugan i solen i eftermiddags.
Blomster
blomster
vitsippor
och barn i blomster.
Håll tummarna för vår stuga nu!

13 april 2014

Fortsatt härlig helg

Ja, den här helgen har vi bara njutit och haft det härligt. I går, lördags var Mattias och Johan på utbildning på körskolan under förmiddagen. Jag och barnen roade oss i stan på påskmarknad. Vi gick till museet och målade påskteckningar, klappade hästar på stan och handlade marknadsgodis såklart. När vi började frysa gick vi in på biblioteket och läste och lånade både böcker och skivor. Sen var det dax att gå hem för Mattias och Johan var färdigutbildade. 
Efter en lördagslunch packade vi in oss i bilen och styrde kosan mot Örebro och barnbarnet Linus, som fyllt hela sex år! Gissa om jag blev glad när vi kommer dit och ska fira Linus och det första jag får är en kram och en stor puss på kinden av godingen :) Förutom fika och tårta som Elin bakat så gott, blev det både inne och utelek för ungarna.

I dag gick färden till Lindesberg där vi var bjudna på frukost hos Mia och Gustav. Vi vuxna njöt av god frukost och härliga samtal i det nyrustade köket, och kunde ha suttit där mycket längre om inte ungarna tjatat om att få gå ut och titta på höns, får och traktorer.
Så vi pallrade oss ut och började hos hönsen.
 Inne i ladugården hittade Tullan en kelig bagge som hon fattade tycke för. Lammungarna som fick oss andra att smälta, var inte alls lika intressanta tyckte Tullan. 

Valter var minst sagt lycklig när han fick sitta i traktorn.
 Ännu gladare blev han när han fick KÖRA traktorn tillsammans med Gustav och sedan pappa. Han rattade runt en lång stund inne i "norra hagen".
 Tullan passade på att mysa med Mia medan Valter körde traktor.
 Sedan blev vi lite frusna och gick in i fina köket igen. Jag tog en bild på Mattias också eftersom han matchade den nya kökstapeten (vilket inte riktigt syns lika bra på bild).
Innan vi lämnade Torphyttan och Mia och Gustav, fick vi med oss dessa fina dagsfärska ägg. Och för er som tror att äggen är färgglatt målade inför påsk, så kan jag säga att ni har fel. Helt naturliga är de!



12 april 2014

Vart tar tiden vägen?

II går, fredag, hade vi avslutningssamtal på Tullans förskola...
Det går inte riktigt att förstå att hon snart gå i förskoleklass och inte på dagis. 
Vart tar tiden vägen? Ja, säg det den som vet. Det jag vet är att tiden går fort och därför gäller det att njuta så mycket som möjligt. Och även om det kan vara svårt när vardagens alla krav kräver sitt, så måste jag säga att jag och min familj ofta är ganska duktiga på det ändå. 
Som igår till exempel tog vi alla (minus tonåring förståss..) en härlig promenad i norra delarna av vår stad. Vi stannade till på alla lekplatser vi passerade en liten stund var. Berra sprang mestadels lös och jag och Mattias fick tid att prata, relativt ostört. När det var dax att äta åkte vi till en av stadens asiatiska restauranger och åt och mös tillsammans. 
Efter en stunds lek i lekparken intill restaurangen åkte vi upp till stugan och lyssnade på fågelkvitter och såg solen försvinna bakom trädtopparna. Då åkte vi hem, åt kvällsmat och bänkade oss välförtjänt framför tvn. Så avslutade vi en dag som vi alla hade njutit av.
Våran stora tjej!

7 april 2014

Härlig helg

Helgen som nu har övergått till vardag var ovanligt lång kändes det som. Det var nog för att vi redan på tidig fredags eftermiddag styrde kosan mot Linde. Mattias hade pappersdate med revisorn och jag missar sällan en chans att besöka gamla hemstaden. 
Medan Mattias var och grottade ner sig i bokföring, gick jag och barnen längst strandpromenaden. Tullan  städade strankanten medan Valter höll sig i vagnen och på behörigt avstånd från vattnet.
Lite lek i lekplatsen vid sjön hann vi med innan vi träffade Elene med familj på café Kingsgården för umgänge och gofika.
Efter en promenad över stan och flera härliga möten med gamla bekanta, landade vi hos familjen Larsson i Vedevåg, där vi bjöds på grillat.
På lördagen, som jag vid flera tillfällen fick för mig var söndag, kom familjen Matsson från Örebro på besök. Och som vanligt blev det både hjärtligt, innerligt och en del tok, som vanligt när Mattias och Larsson kommer tillsammans.
   Så kom söndagen, som jag tyckte var en dag gratis, då åkte Valter med mormor och morfar till Skatten, Tullan åkte på kalas som enda tjej, och jag övade teater i solskenet i flera timmar.
En härlig helg helt enkelt!
Vad tiden går, redan april och klockorna är omställda. Nu kan det även bli härliga vardagar.