27 december 2012

Julsumering

 Julen har förflutit i en lugn och rofylld takt med många nära och kära. För att inte helt glömma bort vad som passerat delar jag upp jul och nyår i två etapper. Här kommer en liten snabbsumering av julen 2012.
 Våran äldsta tjej kom och bodde hos oss så vi fick rå om henne och vårat barnbarn Linus i flera dagar :) Härligt!
 På julafton kom barnens farmor och farfar Nisse och vi åt maten Mattias förberett i dagar tre. Mycket ätet blev det, men ändock är kylskåpet proppat av mat. Efter maten kom barnens mormor och morfar, morbröder och svägerskans familj. De kom lagom till fikat med julgodiset jag bakat och...
 Tomten som det väntats så mycket på. Han hade med sig en hel säck med klappar. Men så var vi ju en hel hoper med släkt att dela till. Tyvärr hade Mattias gått ner i källaren för att sätta på en tvättmaskin så han fick inte träffa tomten i år. Men Tullan och Linus berättade gladeligen om besöket för honom när han tvättat färdigt så det var inte en sån stor skada skädd.
 Valter var inte alls så förtjust i tomten som Linus och Tullan var. Trots flera försök från tomten att muta med klappar så ville inte Valter ens komma i närheten, inte ens möta hans blick. Tur att moster Sanna ställde upp med sin trygga famn.
 Så när farmor och farfar Nisse åkt hem till sina hundar och mormor och morfar med övriga släkten gått hem till sitt, och klappar hade plockats fram och provats, tog vi en härlig och välbehövlig promenad i julaftonsmörkret.
 Färden gick till Broby där mina syskon med respektive och Harriet och Nalle samlats för att lyssna till pappa som läser julevangeliet. En tradition som hör julen till.
 Sen blev det kvällsmys med alla tänkbara gosaker, lek och samtal. Självklart tittade vi på Karl-Bertils jul, det givna tvprogrammet under julen!
Så i går var det den traditionella släktträffen där mammas syskon med familjer träffas, umgås, sjunger, leker, läser och så klart äter tillsammans. Vi är ca 30personer och av förklarliga skäl blir vi fler och fler med åren. Tidigare år var vi alltid hemma i Broby hos mamma och pappa, men då deras stuga sedan några år blivit för liten är vi numera i en stor lokal i Örebro. Här är det mina musikaliska kusiner som spelar och sjunger tillsammans med sin mamma, min moster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar