9 juli 2011

Värt att ratta in


Jag vill slå ett slag för sommarpratarna i p1. Eller ja, egentligen p1 överlag. En frekvens som ger så mycket mer än de vanliga "musikkanalerna" med meningslöst babbel mellan reklamavbrotten och musiksnuttarna.
Sommarpratarna leds varje dag av en ny sommarvärd som också får välja musiken till sitt program. Sommarvärdarna kan vara allt från folkkära artister och idrottsmän till politiker, akademiker eller andra experter. Det de har gemensamt är att de är väldigt färgstarka personligheter som bjuder på självutlämnande, humoristiska eller eftertänksamma program.
Att lyssna till andra människors livsöden ger i alla fall mig ofta en distans till mitt eget liv. För visst är det ofta så att oavsett om vi är politiker, artist eller vanlig småstadsmamma på 30+, så innehåller livet en salig blandning av känslor inför de situationer vi ställs inför. Men det kan ibland vara svårt att formulera de känslor vi har innom oss själva, men det blir så befriande när någon annan sätter ord på känslan man har/haft. Precis som Karin Broos tar upp i sitt sommarprogram från 8/7.
Så jag uppmanar er att lyssna på p1 kl 13 för att dels höra underbara berättelser från andra människors livsöden, men också för att, kanske, se ditt liv lite på håll när du får känslor du har, beskrivna av någon annan.

1 kommentar:

  1. Det går att lyssna på sommarprogram som redan varit på www.sverigesradio.se

    SvaraRadera