11 maj 2014

Helgen full rulle

I helgen har det verkligen gått i ett. Strax efter hemkomst från jobb var det dags att åka till Lindesberg för att träffa goda vänner och umgås, men också prata affärer då Mattias nyss köpt en ny grävmaskin.
Peter och Lotta som vi var hos har ett stort och fint nybyggt hus som skymtar i bakgrunden, ett ridhus och två stall och stora fina hagar. Dessutom har de ytterligare ett hus på gården som de hyr ut och allt ligger på en armlängds avstånd från stan. Men nu säljer de allt och flyttar ut på landet-landet. Många kan tycka att de är galna som ger upp denna drömgård. Men faktiskt så är det ju till syvende och sist så att det själsliga välbefinnandet är sååå mycket viktigare än det materiella.
Barnens kusin Emil fyller år dagen före Valter och vi var och firade honom i lördags. Fem ljus lyste i tårtan. Det var mycket trevligt att träffa både barnen, faster Nadia och hennes Kent.
Efter några timmars mys med släkten var det dags att åka vidare för annan släkt. Vi tog vägen förbi Elin och Linus när vi ändå var i Örebro. De följde med oss hem för att bo över en natt och umgås. Det är härligt när man får rå om sina stora ungar ibland!
Här sitter Mattias och Elin och räknar på ett bygge som Elin ska vara lite ansvarig för under nästa vecka. Hon har fått jobb och ska nu bli "kontorsråtta", och dessutom bygga sitt kontor själv. Och den här stunden var en av få som vi faktiskt kunde sitta ner i lugn och ro. Med huset fullt av sexåringar blev det inte mycket sitta och prata, utan mer stressa runt och tjata.... Men ungarna har skoj i alla fall.....
På grund av väder blev det teater rep inomhus i dag. Som tur var så hade vi tillgång till stora lokaler då vi är ett litet muntert gäng som spelar tillsammans. Nedräkningen har börjat! 23 dagar till premiär!
Och slutligen denna helg så var det dags för Bönis att komma och bekanta sig med sina sommarvänner. Då Bönis gått själv i en vecka och gräset inte riktigt kommit upp så mycket att det är dags att släppa hästar uppe vid stugan än, fick Bönis komma till Calle och Shalinka någon/några veckor för att slippa vara själv. Så nu har jag häst, även om jag inte äger den. Camilla som äger henne kommer komma ibland på helger för att rida och gosa med sin bebis. Övrig tid är hon mitt ansvar!
Calle och Shalinka visade upp det värsta blöthålet de har i hagen. Bönis verkade vara ganska obrydd av vattnet, men höll sig på sin kant då Shalinka visade tydligt att "här är det jag som bestämmer."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar