19 juni 2010

Visst är det något att fira!!!

När kronprinsessan Victoria av Sverige i dag gifter sig med herr Daniel Westling är det ett historiskt ögonblick. Victoria har valt en enskild svensk mans son till sin äkta make. Det var fullkomligt uteslutet för mindre än en generation sedan.
Danile Westlings lott blir nu att få en grundlig utbildning i konsten att vara prins. Han måste lära sig allt från stelbent hovetikett och landets historia, till språk för att kunna föra en vettig konversation med utländska gäster vid de otaliga middagsbord där de i framtiden kommer att tillbringa åtskilligt med tid.
Man kan förstå att det har tagit tid för honom att fundera över det nya liv han ger sig in i. Han kan inte fortsätta att sköta det företag han har byggt upp.

Två människor har beslutat att leva med varandra. För Daniel Westling är det ett jättestort steg. Inte bara för att han gör en till max omtjatad så kallad klassresa, utan för att han tvingas ge upp allt han har gjort hittills. Hans jobb hädanefter är uteslutande att stötta sin prinsessa. Det är ett hårt jobb! Utåt syns bara ståten, de dyrbara, eleganta designkläderna, juvelerna, tiarorna och leende kungligheter som skakar hand med hundratals människor. Men att ständigt vara påpassad är inte lätt. Minsta minspel tolkas. Ser man sur ut blir det jätterubriker i kvällspressen. Man får aldrig visa dåligt humör eller frustration.
I dag gifter sig kronprinsessan. Sverige får en ny prins. Victoria får äntligen någon att dela sitt liv och sitt arbete med.

Grattis Victoria och Daniel!

Valda delar från Ann-Gerd Steinbys insändare i Ålandstidningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar