26 december 2016

Julen -16

Så har julen, eller i alla fall julafton passerat i år. Och i år var det vi som var värdpar till gästerna, vilka bestod av mina föräldrar, syskon och syskonbarn. En nätt liten skara på 14 personer har vi hunnit att bli.
Det var inga problem att få plats i köket. Ett barnbord och ett vuxenbord kunde vi klämma in utan att det blev trångt att gå och ta mat på köksbänkarna. Inte illa!
Efter maten bjöd Tullan på flöjtkonsert med 5 inövade låtar. Hon är väldigt duktig! Men sen övar hon ju flitigt varje dag så mamma nästa blir galen också ;)
                                                      
Mycket mat inmundigas så promenad är ett måste under julafton, gärna flera. Här är en bild från den promenaden som togs medan det fortfarande var ljust uten.


Ååå så kom till slut äntligen den efterlängtade tomten. Han delad ut klappar till stora och små. Hans besök var mycket uppskattat. Men han glömde vissa detaljer i tvättstugan efter sig vilket fick vår lilla stora dotter att än mer tvivla på hans riktiga existens...
Så fram emot kvällen lekte barnen med sina klappar, vi vuxna tittade på Karl-Bertil Jonssons jul som traditionen kräver. De flesta replikerna uttalades innan de hördes på tvn, precis som det ska vara. Runt kl. 20 började familjerna packa in sina barn i bilarna och julaftonen blev något lugnare för oss som blev kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar