20 mars 2012

Äta rester!

Tanken med ekologisk odling är att den ska vara bra för både vår hälsa och miljön. Som exempel ersätts konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel med andra åtgärder. För inte vill vi stoppa i oss en massa kemikalier som varken är bra för oss eller vår natur?! Nej, skulle det bara vara det vi valde på så skulle valet nog inte vara så svårt. Men det finns andra aspekter som vi konsumenter måste ta med i beräkningen - vår ekonomi. Oftast är ekologisk mat något, och ibland mycket dyrare än konventionell mat. Om vii då är selektiva och låter de varor vi äter oftast vara ekologiska så har vi gjort ett bra val. Vill man sen göra än mer för både naturen och sin plånbok - ät rester! Det är framställandet av råvaror som står för de största klimatkostnaderna i form av energiåtgång. Enligt en rapport slänger svenskarna ungefär 100 kilo ätlig mat per person och år. Att sluta slänga mat är alltså bra för naturen och dessutom bra för plånboken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar