24 mars 2009

En vän

Att ha en vän är jättefint
Att vara någons vän är nästan ändå bättre
Det är som att vakna och känna att solen skiner
Berra älskar att vara ute och promenera! Här om dagen var han och husse och kollade in vattnet i våran bäck. Häftigt, men samtidigt lite läskigt tyckte han.

23 mars 2009

Tyskland i bilder























Jag har varit i Tyskland och Essen, för att besöka hästmässan Equitana, men jag hann med att besöka den vackra staden Lubeck också. Här är några bilder därifrån.

Världens största hästmässa - Equitana











Hopp Topp show var inte en hoppshow som man kan tro av namnet, utan en show med massor av blandade uppvisningar av alla dess slag. Hästar som gick genom brinnande hus, hästar som dansade med 10talet dansöser, arabuppvisning och mycket mer. Mina favoriter har jag samlat här på bild.
Ett otroligt modigt gäng barn som gjorde helt fantastiska konstalationer på hästryggen.
En kvinnlig ryttare som med hjälp av visselpipa styrde sina 4 hundar, som i sin tur vallade 4 getter igenom, under och över både hinder och hennes häst.
Lorenzo från frankrike som stående på två hästar styr ytterligare 4 hästar genom trånga passager, i serpentiner, över en hinderbana och allt i rasande galopp.
Men bäst av allt var ändå mannen som hade 5 lösa hästar som han fick att göra de mest otroliga saker endast med sin röst och tecken. Visst är det mäktigt att se erfarna ryttare kontrolera sina hästar i svår dressyr, men det här slår allt vad dressyr heter. Det här är dressyr på RIKTIGT!!!





Isabell Werth











Det var mycket intressant att titta på Isabell när hon visade upp sina och sina elevers hästar i olika utbildningsstadier. Måste medge att jag rös av välbehag ett flertal gånger :)




20 mars 2009



I dag plockade jag fram cykeln :)

Det är såå härligt att cykla. Trots att det fortfarande ligger lite snömodd kvar på vägen så gick det finfint att ta sig ner till stallet på cykel. Äntligen!!!

11 mars 2009

Måste bara tipsa om en så underbar grej att gör när man är lite nere eller bara vill bli på sånt där härligt nostalgiskt humör.
Spela upp Ika i rutan introt på youtube!!! Höj volymen och njut :)
Det kanske inte tilltalar alla, men de flesta som är födda nån gång mitten på 70talet till tidigt 80tal tror jag nog kan gilla det.
Har man sen tid över kan man ju titta på klipp av Ika i rutan, ett så otroligt bra och pedagogiskt barnprogram! Men glöm inte att avsluta med att lyssna på introt. Min dag blir i alla fall mycket bättre då :D
http://www.youtube.com/watch?v=p3We9p4QdvY
*Längta inte efter handling
Handla efter din längtan*

10 mars 2009

Jaha, så var det dax igen, gammelhästen har fått sår på hornhinnan. En åkomma som han haft under de 13 år jag ägt honom. Men som tur är så lär man sig en del om detta under 13år, så nu kan jag lätt medicinera honom själv. Till en början, när jag skulle lyckas droppa ögondroppar och dra en liten sträng salva i ögonvrån på en hysterisk 500kilos klump och dessutom gick på gymnasiet och fick cykla ut till stallet på raster för att han behövde medicineras 6gånger/dygn, då var man inte så kaxig!!! Nu har vi båda lärt oss att hantera detta och det går ganska bra.

Det som är tråkigt nu är att snön fortfarande ligger kvar. Den ena av medicinerna han behöver är Isopto-Atropin, den gör att pupillen vidgas och ögat inte kan reglera ljusinsläppet självt. Detta gör honom enormt ljuskännslig. Jag ska prova att bara medicinera med Fucitalmic några dagar, funkar inte det så får han vara ute på nätterna och inne på dagarna tills såret läkt :(

Stackars Zigge!!! Tur att det inte händer så ofta numera, var faktiskt tätare mellan gångerna när han var yngre.

9 mars 2009

Lite Berra-blandning


Berra åker vagn!
Berra får 12v sprutan!
Berra miljötränar i stan!
Berra softar i sin biabädd!









"Berra bus" får han ofta heta vår lilla nykomling. Men det är inte alltid bus! Här har han slocknat i våran säng efter att han har haft sin vän Milou på besök.

Duktig har jag varit!

Jag tror det knappt själv, men jag har faktiskt lyckats med att ta det lite lugnt, och dessutom göra något vettigt!
Att ligga på sofflocket är inte riktigt min stil, men när man är tvungen att göra det så får man hitta på sådana saker som är lämpliga att sysselsätta sig med då. Och finns det något bättre för en uttråkad mammaledig socionomstudent än att leta efter C-uppsatsämne?!! Eller ja, ämnet har jag redan bestämt mig för sedan tidigare, men nu har jag spånat lite på frågeställningar.
Åå, vad jag längtar efter att få börja studera igen! Det låter kanske helt galet, men det är så kul! Det enda som känns lite vemodigt är att mina studiekamrater nyss tagit examen och en efter en börjar få jobb. Det i sig är ju jättekul, men det innebär ju att jag, när jag börjar till hösten, hamnar i en helt främmande klass......
Men det är inget som brukar vara något problem för mig. Och dessutom ska jag inte oroa mig för det, det är ju inte förrens till hösten!!!

Några av mina favoriter samlade på bild :)


Bilden blev tyvärr inte den bästa, men det är inte så ofta jag lyckas rymma fler än 2 favoriter i kameralinsen. Så nu när de var 3 som fick plats var jag tvungen att knäppa. Jag ska försöka att få med ALLA mina favoriter här hemma på en bild nån gång...

7 mars 2009

Aj,aj! Jag har drabbats av kotföskjutning i ryggen. Jag är helt sné!
Tänkte städa igår, gick inge bra, inte heller att mocka till hästarna, eller att "träna" (leka) med hunden. Sitta, gå och stå är jobbigt efter ett tag. Jag duger mest till att ligga i soffan just nu. Sååå tråkigt och stressande med allt man vill, borde och skulle behöva göra... Men jag ska försöka att ta tillvara tiden i soffan på ett bra sätt. Obs. Försöka! Tycker bara lite synd om gubben som jag kör med...

5 mars 2009



Här är våran goa gamla Tyzon när han precis kommit upp ur vattnet. Det var svårt att hålla honom ifrån vattnet, det var det bästa han visste, ja och så glass förståss!

Platsen på bilden ligger 1km hemifrån, så den blev välbesökt av oss varma sommardagar. Nu till sommaren får vi se om Berra tycker lika mycket om vatten. Det ska bli spännande!

Mina uppfödningar

Lilla Carisma
och ståtliga Priority Nu börjar våren kännas i kroppen, den kommer nog snart. Det borde vara så eftersom jag börjar få en sånt där "föllängtan", som alltid infinner sig när våren är på väg.
I år blir det inget föl, men jag letar hingst till mitt sto, så kanske nästa år...